NAŠE MĚSTO VIMPERK: Připlatíme si za vodné a stočné? Je to pravděpodobné

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Připlatíme si za vodné a stočné? Je to pravděpodobné

Vyšší cena vodného a stočného pro vimperské domácnosti a ostatní odběratele je na spadnutí. Veřejně na to upozornila starostka Jaroslava Martanová v diskuzi při 33. zasedání městského zastupitelstva.

Připomeňme, že v současné době platíme ve Vimperku vodné a stočné ve výši 82,24 korun za krychlový metr.
Provozovatel vodohospodářské infrastruktury města (společnost Čevak) již v závěru loňského roku navrhoval zvýšení ceny z důvodu růstu provozních nákladů.
“S ohledem na napjatou situaci s covidem jsme řekli uvidíme, necháme to, jak se bude celková situace vyvíjet,” uvedla Jaroslava Martanová a dodala, že při nedávné schůzce zástupci Čevaku potvrdili, že skutečně k nárůstu došlo.
“Vzhledem k tomu, že v současné době je cena vodného a stočného stanovena tak, že neodpovídá současným nákladům, tak bychom podle smlouvy měli udělat finanční vyrovnání, což znamená, že bychom tady v červnu měli schválit finanční dorovnání v hodnotě milion pět set tisíc korun z důvodu prudkého nárůstu cen energií, pohonných hmot a materiálu,” vysvětlila starostka.
Vedení města bude podle starostky dál s firmou Čevak jednat a v červnu předloží výsledky zastupitelům. “Nazrál čas soutěžit provozovatele vodohospodářské infrastruktura, a to z toho důvodu, že je potom možnost získat národní dotace,” uzavřela starostka Martanová.

(zj) – Za krásnější Vimperk


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře