NAŠE MĚSTO VIMPERK: Co se stane s poškozeným stromem? Odpovídá tajemník městského...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Co se stane s poškozeným stromem? Odpovídá tajemník městského úřadu

 

Co udělá město s poškozeným stromem na nábřeží Volyňky při okraji městského parku? Přesně po měsíci od prvního e-mailového upozornění na toto znehodnocení veřejného majetku radnice zareagovala. Učinil tak tajemník městského úřadu Jan Tůma, když tři předchozí upozornění a žádosti o nápravu (jí adresované) nechala starostka Jaroslava Martanová bez odpovědi.
Tajemním městského úřadu odpověděl:
“Na stromě je odlomená větev o síle 5 cm, větev není dolomená a zůstává na stromě. Strom se nachází na nábřeží Volyňky ve svahu ke komunikaci na Strážný. Strom je v místech, kde se běžně nikdo nepohybuje a ani samotná větev nikoho neohrožuje. Zalomení větve nezasahuje do kmene a není na životě tedy ohrožen ani strom. Není ekonomické objednávat samostatně odbornou firmu, která by provedla okamžitý zákrok. Vzhledem k podmínkám navrhuje odbor životního prostředí tento zákrok spojit s realizací zakázky na ošetření stromů (cca do 1, maximálně 2 měsíců) a bude to významně levnější. Já se s tímto názorem ztotožňuji.”
Zbývá dodat, že poté, co se do případu vložil Jan Tůma, byla kýmsi konečně odklizena ulomené větev, která se déle než měsíc povalovala v trávníku.

Text a foto: (zj) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

 

 

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře