JIŽNÍ ČECHY: Pacienti s mrtvicí mají v písecké nemocnici prvotřídní péči

JIŽNÍ ČECHY: Pacienti s mrtvicí mají v písecké nemocnici prvotřídní péči

 

Písecká nemocnice se významně posunula vpřed v péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou neboli mrtvicí. Už v předešlých letech patřila k těm zdravotnickým zařízením, které poskytují v této oblasti nejlepší péči, což dokládal zlatý status Angels. Během loňského roku „přeskočila“ platinové pásmo a zařadila se rovnou do pásma diamantového, které pacientům garantuje špičkovou péči.

Kvalitu péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou posuzuje tým odborníků dle 10 standardů. Kritéria slouží jako nástroj pro uznání a odměňování dokonalosti a zároveň vysílají jasný signál o špičkové péči, které se nemocným dostává v Iktovém centru při Nemocnici Písek. Ocenění Angels je udělováno pouze těm poskytovatelům péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou, kteří zajišťují vysoce kvalitní servis a nemocným dávají co nejlepší šanci na kvalitu dalšího života.

Diamantový status mimo jiné garantuje, že minimálně polovině pacientů s mrtvicí, kterou ve většině případů způsobuje ucpání některé z mozkových tepen, bude do 45 minut od přijetí podána injekce s lékem na rozpouštění krevní sraženiny. U stejného počtu pacientů s těžkou formou cévní mozkové příhody pak bude nejpozději do 90 minut od přijetí zahájeno mechanické odstranění krevní sraženiny, vedené vpichem do třísla. Co nejrychlejší postup při diagnostice a léčbě přitom hraje klíčovou roli v úspěchu péče o iktové pacienty.

Text a foto: (tznem)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře