Z REDAKČNÍ POŠTY: Do akce Ukliďme Česko se ve Svaté Maří o...

Z REDAKČNÍ POŠTY: Do akce Ukliďme Česko se ve Svaté Maří o víkendu zapojilo 43 obyvatel obce

 

V neděli 10. dubna proběhla v okolí obce Svatá Maří jarní úklidová akce „Ukliďme Česko“. Původní termín konání akce musel být z důvodu špatného počasí přesunut a proto se akce konala o týden později.

Do akce se zapojily děti ze Základní a Mateřské školy Svatá Maří spolu s rodiči a dobrovolníky. Celkem se nás sešlo 43 účastníků a z toho 26 dětí. Účastníci dostali od pořadatelů pracovní pomůcky a pytle na odpad a byli rozvezeni do jednotlivých úseků úklidu a mohlo se začít.

Postupně byly uklizeny prostory hlavně kolem komunikací v úsecích Vícemily – Svatá Maří, Smrčná – Svatá Maří a „Sýkorák“ – Svatá Maří. Všechny zúčastněné ohromilo obrovské množství nasbíraného odpadu. Celkem bylo nasbíráno 1200 kg odpadu a z toho vytříděno 300 kg plastového odpadu, 300 kg kovů, 200 kg skla, 100 kg pneumatik a 300 kg směsného komunálního odpadu. Na závěr akce bylo od obce Svatá Maří pro všechny účastníky připraveno malé pohoštění.

Akce se velmi zdařila a všem účastníkům patří velký dík. Do budoucna doufáme, že se lidé při těchto akcích ponaučí a v dalších letech bude odpadu méně.

 

Příspěvek poslal Pavel MRÁZ, starosta obce Svatá Maří

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře