NAŠE MĚSTO VIMPERK: Postřehy z ulic, náměstí, parků a městských zákoutí –...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Postřehy z ulic, náměstí, parků a městských zákoutí – 5. dubna 2022

 

Velikonoční výzdoba výkladní skříně prodejny Řeznictví – uzenářství Jan Rataj v Pivovarské ulici ve Vimperku, Velikonoční nabídku této prodejny najdete ZDE:

 

Nevšímavě kolem díry

Až do pátku chodili minulý týden zaměstnanci městského úřadu kolem díry v chodníku před (uzavřeným) hotelem Vltava ve vimperské Kaplířově ulici.
Chodili nevšímavě, nic neviděli nebo nechtěli vidět. V opačném případě by nahlásili závadu na veřejné komunikaci příslušnému odboru městského úřadu či by začali sami konat co je jejich povinností, jsouce právě oni pracovníky odboru (investičního), který má tyto záležitosti řešit. Leč, nedělo se nic. Až do naší páteční polední písemné výzvy starostce města, aby se radnice před víkendem přičinila, když ne o odstranění závady, tak alespoň o provizorní zakrytí díry a vyznačení překážky na chodníku. Tak se také odpoledne stalo. Proč však musí na podobné závady upozorňovat občané a média, proč zaměstnanci radnice chodí slepě kolem? Zřejmě nemají od vedení radnice správné instrukce.

 

 Za dveřmi radnice

Usnesení městské rady č. 250: Rada města rozhodla využít část prostředků vyčleněných zastupitelstvem města pro krizové řízení na úhradu obědů pro žáky z Ukrajiny, které se vzdělávají v Základní škole T. G. Masaryka ve Vimperku.
Zeptali jsme se tajemníka městského úřadu Jana Tůmy: Prosíme o upřesnění usnesení –  kolik korun využije rada města pro úhradu obědů?
Tady je písemná odpověď: “Celková částka/limit nebyla stanovena. V současné době se jedná cca o 20 dětí z Ukrajiny, které začaly navštěvovat ZŠ T.G. Masaryka ve Vimperku. Jejich rodiče nemají dostatek financí, aby jim mohli zaplatit obědy ve školní jídelně. Zřizovatel běžně platí režijní náklady a žáci si hradí potraviny (žák 7-10 let = 24 Kč/den, žák 11-15 let = 26 Kč/den, žák starší = 28 Kč/den). Pro krizové řízení byly vyčleněny finanční prostředky, které by bylo možné využít na úhradu potravin pro výše zmíněné děti. Škola bude městu fakturovat vždy částku za konkrétní měsíc.”

 

Ani starostka se nepostarala

Jak dlouho trvá odstranění vandalem odlomené větve a odborné ošetření takto poškozeného stromu na nábřeží Volyňky při okraji vimperského městského parku?
Dlouho od našeho prvního upozornění 16. března ZDE a ještě není u konce. Nic se od té doby totiž nezměnilo. Nepomohlo ani dvojí písemné upozornění starostce a výzva, aby zodpovědné pracovníky radnice popohnala k činnosti.
Takhle na radnici (ne)pracují někteří správci veřejného majetku placení z našich daní.

 

 

16. března

 

5. dubna

 

5. dubna

 

5. dubna

 

Text a foto: Zdeněk JUNGVIRT – Za krásnější Vimperk


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře