JIŽNÍ ČECHY: Evropskou premiéru sněžné rolby uvidíte ve Skiareálu Lipno

JIŽNÍ ČECHY: Evropskou premiéru sněžné rolby uvidíte ve Skiareálu Lipno

 

Skiareál Lipno patří k nejmodernějším v celé České republice a důkazem toho, že pro své klienty chce vždy jen to nejlepší a že spolupracuje s těmi nejlepšími partnery v oboru, bude i úterní (8. února) celoevropská premiéra nové sněžné rolby PistenBully 400 od společnosti Kässbohrer Geländefahrzeug z Rakouska. Stroj, který váží 8 tun, bude za přísného dohledu techniků cca v 10 hodin jeřábem přepraven na sjezdovku, kde bude následně a řádně „ustrojen“.

Vyzkoušet si jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí budou mít po celý týden od 8. února zkušení rolbaři ve Skiareálu Lipno. Od výhradního dovozce pro Českou republiku, společnosti Topkarmoto jim bude zapůjčena zcela nová rolba, která ještě jinde v Evropě na svahy nevyjela. Aktuálně využívá technický úsek skiareálu rolbu PistenBully 600 a PistenBully 400 starší generace. Inovovaný stroj PistenBully 400, který bude zapůjčen ze sousední země, má 320 kW a 435 koní, což je ještě o 35 koní více než PistenBully 600. Motor navíc splňuje nejpřísnější normu EU V.

Rolba disponuje inovovanou frézou na sníh, která má zvýšený přítlak, tudíž upravuje sníh kvalitněji. Lépe se ovládá také při bourání sněhu, protože na přední radlici je zcela nová hydraulika. Radlice je zároveň uzpůsobená na převoz sněžných děl a vyvinuta ve spolupráci s dodavatelem průmyslových zařízení TechnoAlpin. Hmotnost rolby i s pásy je více než osm tun a její stabilitu ve strmém terénu zajišťuje šestistupňový pás. Skvělou vychytávkou je příprava na SnowSat, díky němuž lze měřit výšku sněhu okolo rolby skrze satelit, a to až do okruhu 50 metrů. Nechybí ani automatická klimatizace. Světla, která rolba využívá, jsou v provedení LED nebo halogen. Snadné ovládání zajišťuje intuitivní Joystick.

„Je to skvělý stroj do ruky našich zkušených rolbařů. Uvidíme, zda ho naši chlapi budou chtít po skončení zápůjčky vůbec vrátit,“ říká s úsměvem tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává: „Jsme samozřejmě velmi rádi, že máme možnost si tuto skvělou novinku v našem skiareálu vyzkoušet a děkujeme společnosti Topkarmoto za důvěru a spolupráci, které si vážíme.“

Všichni lyžaři se tak na Lipně mohou stát prvními v Evropě, kteří sjezdovku po úpravě zmiňované rolby okusí.

Text a foto: (tzok)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře