NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zápis ze zasedání městské rady dne 17. ledna 2022

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zápis ze zasedání městské rady dne 17. ledna 2022

 

 

Rada města Vimperk na svém zasedání 17. ledna 2022 kromě jiného projednala a schválila (přinášíme doslovný přepis některých usnesení bez redakční úpravy):

 

Usnesení č. 19

Rada města rozhodla v souladu s ustanovením odst. 7.3., čl. 7. vnitřní směrnice č. 2/2020 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu, zadat přímým zadáním veřejnou zakázku malého rozsahu na služby „Provozování sběrného dvora a zajištění sběru a odstranění odpadů“ společnosti Městské služby Vimperk s. r. o., Steinbrenerova 6/2, Vimperk I.

 

sení č. 21

Rada města rozhodla uzavřít smlouvu o výpůjčce movité věci k muzejním účelům mezi městem Vimperk a Národním památkovým ústavem, s. p. o. dle předloženého návrhu („Faksimile Alacrawova prvotisku z roku 1484“).

 

Usnesení č. 21

Rada města rozhodla uzavřít smlouvu o výpůjčce movité věci k muzejním účelům mezi městem Vimperk a Národním památkovým ústavem, s. p. o. dle předloženého návrhu („dřevěný tiskařský lis, figurína s oděvem, figurína molitanová s podstavcem a podstavec k molitanové figuríně“).

 

Usnesení č. 23

Rada města jmenuje novou členkou redakční rady Vimperských novin Mgr. Šárku Míčkovou s platností od 17.01.2022 z důvodu rezignace Michaly Květoňové.

 

Usnesení č. 27

Rada města bere na vědomí odpis pohledávky dlužníka IRON SERVIS s.r.o., se sídlem Chudenická 1059/30, 102 00 Praha 10 ve výši 89.786 Kč, z důvodu zastavení exekuce vedené proti výše jmenované společnosti, protože v průběhu exekučního řízení dlužící společnost zanikla. Pohledávka bude odepsána v měsíci lednu 2022.

 

Usnesení č. 28

Rada města se seznámila se žádostí SKI KLUBU ŠUMAVA VIMPERK, z. s., 1. máje čp. 182/16, 385 01 Vimperk o změnu smlouvy s dodavatelem vody ČEVAK, a. s. a pověřuje starostku města Vimperk ke svolání jednání v této věci se SKI KLUBEM ŠUMAVA, z. s. a společností ČEVAK a. s.

 

Usnesení č. 30

Rada města se seznámila se třemi nabídkami a jednou připomínkou adresovanou od zastupitele Zdeňka Kutila podanými na zveřejněný záměr č. 56/21/2021. S ohledem na stanovisko MV ČR a stávající nájemní smlouvu k pozemkům, jejichž jsou oba billboardy součástí, se rada města rozhodla ponechat oba billboardy na pozemcích města ve sportovně rekreačním areálu Vodník i nadále v užívání současného nájemce společnosti MěSl Vimperk, která rozhodne o jejich dalším využití. Rada města tak rozhodla dále nepokračovat v započatém procesu jejich pronájmu dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.

 

Usnesení č. 31

Rada města bere na vědomí výzvu k vrácení finančního plnění z důvodu neplatnosti smlouvy o nájmu reklamního zařízení ze dne 20.08.2021 zaslanou společností HM Management s. r. o., se sídlem Pivovarská 88, Vimperk a souhlasí s vrácením uhrazené částky zpět na účet této společnosti.

 

(red)

Ilustrační foto: archiv (red) – Za krásnější Vimperk

Celý zápis z jednání

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře