RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové maso na pivu a bylinkách (Hutě na...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové maso na pivu a bylinkách (Hutě na Přešticku, 1934)

 

Podobný recept jsem našla i na Strašínsku, jen se tam používá hovězí maso a karamel. Tohle je ale také výborné. K tomu se podávají bramborové opečánky.

Suroviny:
1 kg vepřového masa
2 cibule
3 stroužky česneku
1/4 l piva
vývar (stačí voda, je výpek z masa)
bylinky (tymián, šalvěj, petrželka)
2 bobkové listy
lžička citrónové kůry
2lžíce hladké mouky
sůl, pepř, sádlo

Maso nakrájíme na kostky a opečeme na sádle. Odstavíme, osolíme, přidáme bylinky, bobkové listy a citrónovou kůru.

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme utřený česnek a pepř.

Do pekáče nebo ohnivzdorné misky dáme polovinu masa, vrstvu cibule a opět maso. Podlijeme pivem a vývarem tak, aby bylo maso skoro ponořené. Přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.

Šťávu z masa zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou, povaříme a podáváme s opečánky (viz recept ZDE).

Dobrou chuť!

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře