RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové maso na pivu a bylinkách (Hutě na Přešticku, 1934)
Podobný recept jsem našla i na Strašínsku, jen se tam používá hovězí maso a karamel. Tohle je ale také výborné. K tomu se podávají bramborové opečánky.
Suroviny:
1 kg vepřového masa
2 cibule
3 stroužky česneku
1/4 l piva
vývar (stačí voda, je výpek z masa)
bylinky (tymián, šalvěj, petrželka)
2 bobkové listy
lžička citrónové kůry
2lžíce hladké mouky
sůl, pepř, sádlo
Maso nakrájíme na kostky a opečeme na sádle. Odstavíme, osolíme, přidáme bylinky, bobkové listy a citrónovou kůru.
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme utřený česnek a pepř.
Do pekáče nebo ohnivzdorné misky dáme polovinu masa, vrstvu cibule a opět maso. Podlijeme pivem a vývarem tak, aby bylo maso skoro ponořené. Přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
Šťávu z masa zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou, povaříme a podáváme s opečánky (viz recept ZDE).
Dobrou chuť!
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře