RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Sváteční bábovka (1928)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Sváteční bábovka (1928)

Ilustrační foto

 

Bábovku jsem udělala z dávky na malou formu, u starých předpisů je rozpočet vždy na velkou formu, někde až na 12 vajec. Podle formy násobíme suroviny dvěma.

Suroviny:
15 dkg moučkového cukru
12,5 dkg másla (Hery)
2 vejce (sníh)
15dkg polohrubé mouky
7 dkg kandovaného ovoce (můžete použít i sušené)
4 kostičky kvalitní hořké čokolády
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 dcl smetany
lžička citrónové kůry

Cukry, žloutky a máslo utřeme do pěny. Zlehka zapracujeme mouku s kypřícím práškem, přidáme smetanu, sníh, nastrouhanou čokoládu, kůru a kandované ovoce.
Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou a naplníme těstem. Pečeme asi 3/4 hodiny při 180°C.

Dobrou chuť!

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

5 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře