KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE: Akutní respirační infekce – 42. týden / 2021

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE: Akutní respirační infekce – 42. týden / 2021

 

Nemocnost stoupá hlavně mezi předškoláky a školními dětmi

V končícím 42. kalendářním týdnu v Jihočeském kraji vzrostl počet akutních respiračních infekcí /ARI/ oproti minulém týdnu o 23,2 % na 897 případů na sto tisíc obyvatel kraje. Výskyt chřipky a chřipce podobných onemocnění je zatím nízký.

Výrazně největší výskyt je ve skupině dětí do pěti let, kde v průběhu týdne vzrostla relativní nemocnost o 26, 2 procenta z 2 620 na 3 306 na sto tisíc. Nárůst oproti minulému týdnu byl ve všech věkových skupinách. Z hlediska okresů Jihočeského kraje je momentálně nejvyšší incidence v okresech Český Krumlov a Jindřichův Hradec, největší nárůst o 36 procent zaznamenalo Českobudějovicko.

AKUTNÍ RESPIRAČNÍ INFEKCE /ARI/ a CHŘIPCE PODOBNÁ ONEMOCNĚNÍ /ILI/ V JČ. KRAJI
42. TÝDEN 2021, RELATIVNÍ VÝSKYT PODLE VĚKOVÝCH KATEGORIÍ A OKRESŮ

 

„Největší nemocnost je tradičně mezi malými dětmi do pěti let, kde nyní registrujeme 3 306 případů na sto tisíc, což je o 26 procent více než minulý týden. O výrazných čtyřiadvacet procent vzrostla i nemocnost mezi školními dětmi ve skupině 6 – 14 let, tam je nyní 1807 případů na sto tisíc obyvatel a následný týden, kdy některé školy především na Českobudějovickou budou mít volno, by měl podle našich dlouhodobých zkušeností růst poněkud zbrzdit. Více než o pětinu oproti minulému týdnu ale rostla nemocnost i mezi mladými lidmi a dospělými s výjimkou seniorů. Příznivé je, že dosavadní počet onemocnění chřipkou a chřipce podobných onemocnění /ILI/ je zatím nízký,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová

(tzkhs)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře