RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbová polévka s bramborovou kaší (Strašínsko)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbová polévka s bramborovou kaší (Strašínsko)

Suroviny (rozpis na 2 litry):
různé druhy tvrdých hub
brambory (4 na polévku, 2 větší na kaši)
1 větší cibule
máslo
máslová jíška (stačí z 5 dkg másla, polévka se ještě zahustí kaší)
sůl, pepř, majoránka, zázvor, kmín, zelená petrželka
voda (vývar)

Houby pokrájíme na kousky a dusíme s kmínem a špetkou soli doměkka.
Brambory nakrájené na kostičky osmažíme na másle spolu s cibulkou. Zalijeme vodou (vývarem) a uvaříme skoro doměkka. Poté polévku zahustíme jíškou (pozor, bude se dohušťovat ještě kaší).
Zvlášť uvaříme 2 brambory, mírně osolíme a vyšleháme na kaši (neslívejte, šlehejte s částí vody, ve které jste brambory vařili).
Vše – houby a kaši – vložíme do polévky, okořeníme pepřem, zázvorem a majoránkou. Petrželku dáme až do hotové polévky.
Recept doporučuje dát na talíř na nudličky nakrájenou klobásku, ale já chtěla jen houbovou chuť, tak možná příště.
Dobrou chuť!

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře