POZVÁNKA NA VÍKEND: Tábor se v neděli 15. srpna promění ve středisko jihočeské gastronomie
Jihočeská lokální gastronomie rozkvétá v Táboře. V neděli 15. srpna v 11 hodin startuje na Střelnici festival Naše Chutě, který představí to nejlepší z jihočeského gastra. Podmínka – vše se vaří z lokálních surovin od místních farmářů.
“Již po osmé vás zveme na festival lokální gastronomie Naše chutě. I tenkrát ochutnáte pokrmy od veskrze jihočeských restaurací a bister. Tento ročník pořádáme společně s gastronomickým uskupením Jíme Jih, zaměřujícím se na spolupráci se zemědělci a výrobci z jihu Čech,” říká pořadatel festivalu Jan Čulík, který vede podnik Kapr Thir v Táboře. Čulíkův oceňovaný Thir letos zmněnil prostory a přestěhoval se na Žižkovo nměstí. Do názvu přibylo také slůvko “kapr”. Právě na pokrmy z kapra se chce totiž soustředit. A týká se to i festivalu.
“Na festivalu dobrého jídla nebudou chybět ani hosté z jiných koutů naší vlasti. Myšlenka zůstává stejná a neměnná – všichni vaříme ze surovin od malých farmářů a sedláků, kteří se nachází v našem okolí. Tento ročník zaměříme na kapra, kdy každá restaurace uvaří kromě jiného též jedno kapří jídlo,” dodává Čulík.
A co vás 15. srpna v Táboře čeká?
- Nebude chybět přednáškový a ochutnávkový program. Živá hudba či tvořivé dílny pro děti.
- Porcelánové talíře si půjčíte od Diakonie Rolnička a tak po nás zbyde jen minimum odpadu!
- Začátek jako vždy v 11 hodin, vstupné 100 Kč, dětí do 15 let, ženy a muži nad 70 let zdarma.
Účastnící se podniky a projekty:
- KroKitchen
- Sůl a řepa
- Zájezdní hostinec u Jiskrů
- Klika Kitchen
- Bistro T10
- Thir
- Výčep
- Aux Cafe
- Euforia
- Landcraft
- Utopia
- Johaness Cyder
- Karol Lesný – bylinky z Novohradských hor
(tzjccr)