RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Připravte si také velice rychlou dobrotu z prvních...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Připravte si také velice rychlou dobrotu z prvních letošních třešní

Peckářský třešňovec (Kuchyně starého Pošumaví)

První třešně dozrávají, tak velice rychlá dobrota. Předpis je na malou formu.
Suroviny:
10 dkg másla
14 dkg cukru
14 dkg hladké mouky
4 žloutky (z bílků sníh)
citrónová kůra
1 lžička prášku do pečiva
třešně

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme máslo, kůru a ještě třeme. přisypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme a zlehka zapracujeme sníh. Dáme vypeckované třešně a pečeme v předehřáté troubě.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře