PÍSEK: Lékaři a sestry z různých oborů zdejší nemocnice se zdokonalují v...

PÍSEK: Lékaři a sestry z různých oborů zdejší nemocnice se zdokonalují v péči o chirurgické pacienty

 

Lékaři a sestry z různých oborů písecké nemocnice se díky svým kolegům zdokonalují v péči o pacienty, kteří absolvují chirurgický zákrok. Více než 50 zdravotníků se zúčastnilo akce s názvem „Písek Surgery Day“ (Den písecké chirurgie), kde sdíleli své zkušenosti s péčí o pacienty před operací nebo po ní. Akci pro ně připravili kolegové z oddělení chirurgie.

„Zaměstnanci chirurgického oddělení písecké nemocnice se svými kolegy z dalších oddělení sdíleli zkušenosti z praxe, teoretické poznatky i výsledky své práce. Sestry předávaly dalším kolegům své zkušenosti s péčí o chirurgického pacienta, s postupem při předoperační přípravě a pooperační péči. Ambulantní sestry seznámily přítomné s praktickou přípravou sterilního stolku k chirurgickým výkonům. Lékaři informovali posluchače o aktualitách z cévní chirurgie a přednášeli o například o nezhoubném onemocnění prsu, zavedení hrudního drénu, o břišní punkci. Hovořilo se o tématech, která se prolínají napříč jinými obory, jako jsou operace diabetiků nebo využití podtlakové terapie, která podporuje a urychluje hojení ran,“ uvedla Marta Horáková, primářka Oddělení chirurgie Nemocnice Písek.

Písek Surgery Day se konal už podruhé. Vrchní sestra z oddělení chirurgie Zuzana Šímová a její kolegyně Dana Lauerová jej poprvé zorganizovaly vloni v létě poté, co se rozvolnila opatření proti šíření onemocnění Covid. Cílem akce bylo podpořit mezioborovou spolupráci při chirurgických zákrocích, které byly v době pandemie omezeny. „Chtěli jsme zachovat vysoký standard v péči o pacienty, vyžadující operaci, který vychází ze spolupráce lékařů a sester z různých oborů,“ řekla Marta Horáková.

Text a foto: (tznem)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře