JIHOČESKÝ HEJTMAN MARTIN KUBA: Masivní výskyt nových případů epidemie už zasahuje i...

JIHOČESKÝ HEJTMAN MARTIN KUBA: Masivní výskyt nových případů epidemie už zasahuje i náš kraj

 

Milí Jihočeši, na tomhle obrázku Vám chci ukázat vývoj šíření epidemie za poslední cca 4 týdny. Masivní výskyt nových případů na 100 tis. obyvatel, který je vyznačen červenou barvou, se postupně ze západu a severu pořád víc blíží a už zasahuje i náš kraj.

V Čechách tak zůstává náš kraj v podstatě jediným alespoň “trochu klidnějším” ostrovem. Bohužel je naprosto neúprosná rovnice, že určité procento nových případů se vždy s určitým odstupem objeví jako pacienti v našich nemocnicích. K dnešnímu dni jich už máme zase víc než 500 a z toho 80 na ARO a JIP. Tedy těch, kteří potřebují intenzivní péči. Pokud ta červená tsunami doběhne až k nám a zasáhne najednou všechny okresy našeho kraje, může to být opravdu zásadní zátěž pro naše nemocnice.

Chci Vás ujistit, že na jihu Čech uděláme všechno proto, abychom to v našich nemocnicích zvládli. Naštěstí je vidět, že očkování funguje a nemocnost našich zdravotníků je už oproti podzimní vlně minimální. To je dobrá zpráva. Ale i tak bude velký problém situaci zvládnout. Očkování je jediná cesta, jak z toho celého co nejdříve ven. Snažíme se tedy jako kraj dál očkovat co nejrychleji a všechny vakcíny v co nejkratším čase aplikovat. To se nám daří a jsme v tom ze všech krajů nejlepší. Bohužel pořád máme mnohem méně vakcín než bychom potřebovali, ale ty dodávky se budou zvyšovat.

Vím, že jsme všichni už unavení, a že rozhodování vlády jsou chaotická a někdy naprosto nesmyslná. Přesto Vás chci znovu poprosit, abyste tu situaci brali vážně. Velmi si vážím toho, jak jako Jihočeši celou pandemii zvládáme, protože moc dobře vím, že je to nakonec o odpovědnosti každého z Vás. Není podstatné co teď vláda zakazuje nebo přikazuje, podstatné je, abychom každý z nás při svém chování přemýšleli a snažili se šíření té vlny brzdit.

My uděláme všechno proto, abychom byli v nemocnicích co nejlépe připraveni a Vy na sebe buďte opatrní.

 

Martin KUBA, hejtman Jihočeského kraje

(Zveřejněno na facebookovém profilu autora)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře