RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Biskupský chlebíček (1937)

4 vejce, kolik váží 3 vejce tolik cukru, hladké mouky tolik co váží 4 vejce, 2 dkg nastrouhané dobré čokolády, 3 dkg rozinek, 3 dkg nasekaných mandlí, nasekané lískové oříšky podle chuti, citronová kůra, 1 prášek do pečiva, 1 dl mléka
Žloutky utřeme s cukrem přidáme ostatní suroviny a na závěr sníh z bílků. Pokud by byla směs hustá, tak ji naředíme 1 dl smetany nebo plnotučným mlékem. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme zvolna při 185 °C. Propečení zkusíme špejlí. Hotový chlebíček můžeme polít čokoládou nebo jenom sypat moučkovým cukrem.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
