RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Huspenina kyselá

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Huspenina kyselá

 

Uvaříme: 70 dkg vepřové hlavy (nebo 1 koleno i s kůží), 70 dkg vepřových nožiček, 5 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 1 cibule, sůl, 2 stroužky česneku

Na dokončení: 4 polévkové lžíce octa, mletý pepř, sůl, 1 natvrdo vařené vejce, 2 kyselé okurky, nakládaný hrášek, uvařená mrkev (2 ks), petrželová nať

Hlavu (kolínko) a nožičky dobře očistíme a omyjeme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Pozvolna vaříme s cibulí, česnekem, celým pepřem a bobkovým listem tak dlouho, až kůže změkne a maso se začne oddělovat od kostí. Maso z vývaru vyjmeme, vykostíme a nasekáme nebo nameleme (včetně kůží a klihových částí z nožiček) na drobnější kousky. Vezmeme ½ l vývaru (zbaveného tuku) a zahřejeme. Maso, kůže a klihové části dáme do teplého vývaru, ochutíme octem, podle potřeby osolíme a opepříme. Mezitím si do formy (miska, srnčí hřbet, pekáč) dáme folii, ozdobně rozložíme na plátky nakrájené vařené vejce, kyselou okurku na vějířky a další suroviny. Vše opatrně přelijeme teplou směsí a dáme ztuhnout do chladu.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře