RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bylinková veka

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bylinková veka

 

40 dkg špaldové celozrnné mouky, asi 2,5 dl vlažné vody, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla (můžete i olej), 1/2 droždí (kvásek), medvědí česnek, 2 stroužky utřeného česneku

Mouku smícháme s kváskem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout.

Z těsta vytvarujeme 2 šišky, které potřeme slanou vodou a posypeme podle chuti (kmín, semínka).

Pečeme při 220 °C asi 20-25 minut.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře