RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bavorské preclíky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bavorské preclíky

 

45 dkg hladké mouky, 1 dl vlažné vody, 1 dl vlažné smetany, 7 dkg měkkého sádla, 1 droždí (kvásek), 1 lžička soli, 50 g jedlé sody + 1 l vody na louhování, hrubá sůl 

Z mouky a ostatních surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

Rozdělíme na dílky, vyválíme válečky dlouhé 30 cm a stočíme do preclíku.

Do vody dáme sodu a přivedeme k varu. Jednotlivě vhazujeme preclíky a necháme každý povařit asi 15 sekund.

Vyndáme, necháme okapat a dáme na vymazaný plech.

Potřeme vajíčkem, posypeme solí a pečeme při 220 °C asi 15 minut.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře