PRACHATICE: Nemocnice dnes dočasně uzavřela pohotovostní ambulanci gynekologického oddělení

PRACHATICE: Nemocnice dnes dočasně uzavřela pohotovostní ambulanci gynekologického oddělení

 

Z důvodu onemocnění většího počtu personálu uzavřela od středy 4. listopadu Nemocnice Prachatice dočasně pohotovostní ambulanci v rámci gynekologického oddělení.

„Počet našeho personálu, který se léčí s nemocí covid-19 bohužel neklesá. Ačkoli se již někteří zaměstnanci po úzdravě vrací zpět na svá pracoviště, potýkáme se s dalšími nově nakaženými zdravotníky. Nově evidujeme dva nakažené lékaře gynekologicko-porodnického oddělení. Nejsme tak schopni personálně zajistit čtyřiadvacetihodinovou ambulanci,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš a dodal: „Pro ambulantní pacientky bude v nemocnici fungovat gynekologická ambulance MUDr. Cinádrové, a to ve dnech pondělí a čtvrtek, v čase 8 až 14 hodin. Ta se postará o objednané pacientky i kontroly v rámci předporodní péče a převezme dočasně
i pacientky MUDr. Říhy.

Vedení prachatické nemocnice věří, že toto omezení bude trvat jen nezbytně nutnou dobu a poté se s návratem personálu rozsah péče vrátí do původní podoby. „Omlouváme se pacientkám a děkujeme za pochopení. V rámci urgentních stavů doporučujeme kontaktovat Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Český Krumlov nebo další sousední jihočeské nemocnice,“ uzavírá Michal Čarvaš.

Text a foto: (tzjč)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře