RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Špaldový chléb s kmínem

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Špaldový chléb s kmínem

 

50 dkg špaldové mouky, 4 dl vlažné vody, 30 g sušeného žitného kvásku, 1,5 lžičky soli, kmín, 1 lžíce oleje, 1 sušené droždí, ½ lžičky cukru

Kvásek uděláme podle návodu. Mouku promícháme se sušeným droždím, olejem a osolíme. Pokud chcete kmín i do chleby, tak přidáme kmín.

Pomocí vlažné vody zaděláme těsto, které necháme 2 hodiny kynout. Poté těsto znovu vypracujeme a necháme ještě 1 hodinu kynout.

Troubu rozehřejeme na 230 °C, plech potřeme sádlem nebo olejem a položíme na něj bochánek chleba. Pokropíme slanou vodou, uděláme křížek a na dno trouby dáme hrnek s vodou.

Při 230 °C pečeme 15 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře