RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Špaldový chléb s kmínem
50 dkg špaldové mouky, 4 dl vlažné vody, 30 g sušeného žitného kvásku, 1,5 lžičky soli, kmín, 1 lžíce oleje, 1 sušené droždí, ½ lžičky cukru
Kvásek uděláme podle návodu. Mouku promícháme se sušeným droždím, olejem a osolíme. Pokud chcete kmín i do chleby, tak přidáme kmín.
Pomocí vlažné vody zaděláme těsto, které necháme 2 hodiny kynout. Poté těsto znovu vypracujeme a necháme ještě 1 hodinu kynout.
Troubu rozehřejeme na 230 °C, plech potřeme sádlem nebo olejem a položíme na něj bochánek chleba. Pokropíme slanou vodou, uděláme křížek a na dno trouby dáme hrnek s vodou.
Při 230 °C pečeme 15 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře