RECEPTY Z KUCHYNĚ: Jáhlové lívanečky se špenátem a uzeným sýrem

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Jáhlové lívanečky se špenátem a uzeným sýrem

 

80 g jáhel (v suchém stavu, uvařených bude cca 250 g), 200 ml vody, sůl, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 250 ml mléka, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky a mimo to klasicky uvařený a ochucený špenát (oproti zvyklostem zahustíme strouhankou, aby nám zbytečně nevytékal) a uzený sýr.

Jáhly spaříme horkou vodou a poté propláchneme ve studené vodě. Postup opakujeme třikrát, jáhly ztratí hořkost a případnou nažluklou pachuť. Vsypeme do 200 ml vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme doměkka (asi 15 minut) a poté necháme vychladnout.

Pak přidáme mléko, vejce, sůl a koření, přisypeme mouku a důkladně rozmícháme.

Na sádle smažíme z obou stran dozlatova menší lívanečky, které plníme lžící špenátu a kouskem uzeného sýra, přehneme a skládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáčku.

Svrchu posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě na 170 stupňů.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře