POLICIE ČR: Přeshraniční pronásledování. Muž s dodávkou odcizenou v Německu havaroval v...

POLICIE ČR: Přeshraniční pronásledování. Muž s dodávkou odcizenou v Německu havaroval v Česku

Prachatičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Písecka, toho času z Prachaticka, z přečinu neoprávněného užívání cizí věci spáchaného v souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný v pondělí 31. srpna po třinácté hodině neoprávněně užíval nákladní vozidlo Fiat Ducato, které předtím odcizil v Německu. Němečtí policisté ho následně pronásledovali přes hraniční přechod Strážný a dále směrem po silnici I. třídy číslo 4 do Horní Vltavice, kde muž s vozidlem havaroval. Němečtí policisté krátce po nehodě obviněného zadrželi a poté ho předali hornovltavickým policistům, kteří ho umístili do policejní cely.

V úterý dali prachatičtí kriminalisté podnět na okresní státní zastupitelství pro vzetí obviněného do vazby. Okresní soud včera vazbu na obviněného uvalil. Případ dál vyšetřují prachatičtí kriminalisté, kteří obviněného podezírají i z další majetkové trestné činnosti spáchané na Volarsku.

Obviněný je zároveň vyšetřován z krádeže vozidla německými policisty, kteří ho již vyšetřují i pro předchozí srpnovou krádež motorového vozidla spáchané na území jejich státu,

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře