LIPNO NAD VLTAVOU: Novodobí hrdinové se po roce opět představí veřejnosti u...

LIPNO NAD VLTAVOU: Novodobí hrdinové se po roce opět představí veřejnosti u Království lesa

 

Novodobí hrdinové – hasiči, policisté a záchranáři představí svou práci v sobotu 5. září na prostranství u Království lesa na Lipně. Chystá se totiž jedna z nejoblíbenějších akcí podzimu, a tou je Den s Integrovaným záchranným systémem.

Akce je zaměřená na ukázky práce všech záchranných složek. V rámci ní bude probíhat i zásah profesionálních hasičů, kteří budou z vrtulníku likvidovat požár části lesa, který svým nepozorným chováním zapálil jeden z turistů. Právě o prevenci, o tom, jak se chovat v případě nebezpečí na souši, na vodě, při požáru či v jiné závažné situaci budou velké i malé návštěvníky edukovat všechny složky záchranného systému.

Poté, co projdete všech osm stanovišť, se naučíte mnoho nového nebo zopakujete to, co víte, ale co je třeba mít stále na paměti. Při každé zastávce a po splnění úkolu dostanete do svého Pamětního listu razítko. Po získání všech osmi získáte malou odměnu.

Do akce se zapojily nejen složky Integrovaného záchranného systému tedy Policie České republiky, Zdravotní záchranná služba a Hasičský záchranný sbor, ale také ti, jejichž práce je právě na horách a u vody také velmi důležitá. Informace o tom, jak se chovat pří výletu do hor nebo k vodě, předají zástupci Horské služby a Vodní záchranné služby Českého červeného kříže.

Prasátko Pigy se svou kamarádkou Lily navštíví Království lesa.

Ve stejný den, tedy v sobotu 5. září, si užijete také spousta zábavy s maskoty rádia Frekvence 1. Pigy a Lily mají nachystané písničky, hry i kouzelnické představení. Pozdravit je a pobavit se s nimi můžete v Království lesa od 11 do 13 hodin.

Text a foto: (ok)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře