HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Úterý 25. srpna

14:57 Dopravní nehoda – Tři děti a dva dospělí byli zraněni při střetu dvou osobních aut, které se střetly u Blažejovic. Nehoda je bez vyproštění. Její následky odstraňovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obce Volary. Jednotky provedly zajištění havarovaných vozů a úklid vozovky.

21:26 Technický zásah – Ve Lhenicích na Sídlišti SNP vnikli prachatičtí profesionální hasiči do uzavřeného bytu, ze kterého protékala voda. Hasiči vodu zastavili.

Středa 26. srpna

V souvislosti s větrem vyjeli hasiči na Prachaticku k 8 událostem. Jednalo se o odklízení spadaných stromů, a to v obcích Čkyně, Tvrzice, Houžná, Lučenice, Žlíbky, Benešova Hora, Mlynářovice a Běleč.

10:20 Únik nebezpečných látek – Ve Vimperku na Zlaté stezce uklidili vimperští profesionální hasiči silnici nečištěnou od vyteklého oleje.

17:57 Technický zásah – Hnízdo nebezpečného hmyzu odstranila v Žižkově ulici v Husinci místní profesionální jednotka.

19:43 Požár – Profesionální hasiči ze stanice Vimperk spolupracovali s jednotkou SDH obce Vacov právě ve Vacově u požáru strniště. Likvidace požáru hasičům zabrala necelou hodinu. Aby se požár nerozšiřoval, byla zasažená plocha pole oborána. Vzniklá škoda je nulová.

20:47 Únik nebezpečných látek – Další úklid vozovky znečištěné od motorového oleje vyřešila prachatická profesionální jednotka v obci Ktiš, části obce Dobročkov.

Čtvrtek 27. srpna

18:16 Dopravní nehoda – Úklid vozovky po dopravní nehodě osobního auta a motorky zajistila v Prachaticích v ulici Lázně místní profesionální jednotka.

19:18 Únik nebezpečných látek – Ve Vodňanské ulici v Prachaticích vytekl ze zaparkovaného osobního auta benzín. Skvrnu sanovali sorbentem prachatičtí profesionální hasiči.

22:01 Technický zásah – V domě v Jasanové ulici v Prachaticích ohlásil hlásič možný únik plynu. Prachtická profesionální jednotka měřením plyn ve vzduchu nezjistila, detektor nenaměřil žádné hodnoty.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře