RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bavorské preclíky (1941)
45 dkg hladké mouky, 1 dl vlažné vody, 1 dl vlažné smetany, 7 dkg měkkého sádla, 1 droždí (kvásek), 1 lžička soli, 50 g jedlé sody + 1 l vody na louhování, hrubá sůl
Z mouky a ostatních surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Rozdělíme na dílky, vyválíme válečky dlouhé 30 cm a stočíme do preclíku. Do vody dáme sodu a přivedeme k varu. Jednotlivě vhazujeme preclíky a necháme každý povařit asi 15 sekund.
Vyndáme, necháme okapat a dáme na vymazaný plech. Potřeme vajíčkem, posypeme solí a pečeme při 220 °C asi 15 minut.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře