MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

• Telefonicky na MP Vimperk v 17:24 hodin oznámila žena, že u Pizzerie ve Vimperku je muž, který je v pyžamu a má na ruce náramek, jaký se nosí v nemocnicích. Hlídka z místa provedla dotaz na LDN 1 v nemocnici ve Vimperku. Muž byl dne 27.6.2020 v 17:40 hodin na oddělení předán.

• Telefonicky na MP Vimperk oznámil muž, že před vchodem do zahradnictví z ulice Sušická, je na silnici již druhý den uhynulá kuna. Hlídka se dostavila na místo, kunu uložila do pytle a odvezla na veterinu do kafilérního boxu.

• Od začátku roku 2020 bylo ze strany MP oznámeno na příslušný odbor MÚ Vimperk osm vraků vozidel, které se nacházely v katastru Vimperku a na pozemcích města.  Příslušný odbor MÚ Vimperk se zabývá odstraněním vraků vozidel dle zákona. Některé  vraky se již podařilo odstranit.

• Telefonicky bylo ze strany ostrahy marketu oznámeno, že mají v obchodě muže, který si odmítá nasadit roušku nebo jinou ochranu obličeje. Hlídka Městské Policie Vimperk po příjezdu na místo ztotožnila muže. Prověřila jestli není osoba v pátrání. Vzhledem k tomu, že muž neuposlechl výzvy strážníků a nenasadil si roušku nebo jinou ochranu obličeje, byla celá událost předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Telefonicky bylo oznámeno podezření na týrání psa. Hlídka MP, po příjezdu na místo, se spojila s majitelem psa, který strážníkům psa ukázal a dále je nechal podívat se do jeho kotce. Pes nebyl opatřen čipem. Strážníci provedli fotodokumentaci místa a celá věc bude předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Při běžné hlídkové činnosti si hlídka v 15:53 hodin povšimla vozidla, které stojí na komunikaci v ul. Kaplířova a má vyvrácené kolo. Do příjezdu odtahové služby a naložení vozidla hlídka usměrňovala provoz. Ukončeno v 16:45 hodin.

Dne 8.6.2020 před sedmou hodinou ráno, telefonicky na MP Vimperk, oznámil zaměstnanec svozu komunálního odpadu, že v ulici Kostelní našel v popelnici živého králíka. Hlídka MP Vimperk na místě králíka převzala a následně předala do péče veterinární ordinace ve Vimperku. Dne 08.06.2020 věc oznámena příslušnému správnímu orgánu.

 

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města, zveřejněno bez redakční úpravy textu.)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře