RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbový svítek do polévky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Houbový svítek do polévky

 

½ kg čerstvých hub, 12 dkg másla, 5 dkg strouhanky, 5 dkg polohrubé mouky, sůl, pepř, 4 vejce (sníh), nasekaná zelená petrželka, sůl, pepř

Houby nakrájíme na kostičky a dáme spolu s máslem a petrželkou do rendlíku.

Chvilku dusíme, dokud nejsou houby měkké.

Necháme vychladit.

Potom osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, mouku a lehce zapracujeme sníh.

Směs dáme do vymazaného malého pekáčku a pečeme při 185 °C asi 10 minut.

Krájíme na kostičky a dáme do polévky.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře