RECEPTY Z KUCHYNĚ: Domácí veky z majolky

500 g hladké mouky, 3 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 250 ml vlažného mléka, 1 kostka čerstvého droždí (42 g), 2 vrchovaté lžíce majonézy (80 g), 2 lžíce oleje, 1 lžička drceného kmínu.
Zpracováno a vykynuto v pekárně, ale lze i ručně.. Vykynuté rozdělit na 2 díly, pokud chceme-li velké veky nebo na 4 díly, pokud chceme bagetky na jednohubky. Bochánky nechat pod igelitem 10 minut odpočinout, pak vytvarovat na plech s pečícím papírem, nechat pod igelitem asi 30 minut kynout, pak potřít vejcem a péct 20 minut na 180 stupňů.
Pozn.: Nechávám kynout ve svých podomácku vyrobených formách z krabic od Caro směsi, takže večky pak mají pěkně oblý tvar.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
