RECEPTY Z KUCHYNĚ: Domácí veky z majolky

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Domácí veky z majolky

 

500 g hladké mouky, 3 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 250 ml vlažného mléka, 1 kostka čerstvého droždí (42 g), 2 vrchovaté lžíce majonézy (80 g), 2 lžíce oleje, 1 lžička drceného kmínu.

Zpracováno a vykynuto v pekárně, ale lze i ručně.. Vykynuté rozdělit na 2 díly, pokud chceme-li velké veky nebo na 4 díly, pokud chceme bagetky na jednohubky. Bochánky nechat pod igelitem 10 minut odpočinout, pak vytvarovat na plech s pečícím papírem, nechat pod igelitem asi 30 minut kynout, pak potřít vejcem a péct 20 minut na 180 stupňů. 

Pozn.: Nechávám kynout ve svých podomácku vyrobených formách z krabic od Caro směsi, takže večky pak mají pěkně oblý tvar.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře