RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí směs v bramboráku

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Kuřecí směs v bramboráku

 

Směs: 4 kuřecí stehenní řízky (očistit, nakrájet na menší kousky), 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce Solamylu, olej, sójová omáčka, voda, 4 čerstvé žampiony (na plátky), kousek pórku (na půlkolečka), 1 červená paprika (na kousky), 2 stroužky česneku, mletá paprika, kari, sůl, mletý černý pepř.

Maso posypeme grilovacím kořením, promícháme a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté zasypeme Solamylem a důkladně každý kousek obalíme. Vsypeme do rozehřátého oleje a restujeme dozlatova. Pak zastříkneme sójovou omáčkou, promícháme, zalijeme trochou vody, přidáme žampiony, papriku česnek a pórek, okořeníme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

Bramborák: 5 středně velkých brambor (oloupat), 1 mladá cuketka (cca 270 g), 2 vejce, 4 stroužky česneku (prolisovat), 1/2 cibule (nadrobno), 1 lžíce sušené majoránky, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky soli, polohrubá mouka.

Brambory nastrouháme najemno, cuketu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, cibuli, vejce, sůl a koření, promícháme a poté zahustíme moukou. Na sádle smažíme velké bramboráky, které následně na talíři plníme kuřecí směsí.

Z tohoto množství jsem udělala šest velkých bramboráků.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře