RECEPTY Z KUCHYNĚ: Káva dalgona

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Káva dalgona

 

2 lžíce instantní kávy (použila jsem sypkou směs Jacobs Velvet), 2 lžíce krystalu, 2 lžíce horké vody a mimo to vychlazené mléko a případně kostka ledu.

Do hrnečku nasypeme kávu a cukr, přilijeme horkou vodu a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hustou pěnu. Můj první pokus se šlehačem nebyl úplně stoprocentní, takže jsem si na pomoc vzala mojí speciální spirálovou šlehací metlu a na druhý pokus jsem vyšlehala parádní pěnu, která držela jako “fík”.

Do sklenice nalijeme vychlazené mléko, kdo chce, může přidat kostku ledu, a nahoru pomocí lžíce navršíme kávovou pěnu. Můžeme dozdobit kakaem nebo nějakou čokoozdůbkou dle možností.

Pěna sama o sobě je hodně výrazná, ale ve spojení s mlékem je to úžasně osvěžující nápoj.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře