RECEPTY Z KUCHYNĚ: Káva dalgona

2 lžíce instantní kávy (použila jsem sypkou směs Jacobs Velvet), 2 lžíce krystalu, 2 lžíce horké vody a mimo to vychlazené mléko a případně kostka ledu.
Do hrnečku nasypeme kávu a cukr, přilijeme horkou vodu a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hustou pěnu. Můj první pokus se šlehačem nebyl úplně stoprocentní, takže jsem si na pomoc vzala mojí speciální spirálovou šlehací metlu a na druhý pokus jsem vyšlehala parádní pěnu, která držela jako “fík”.
Do sklenice nalijeme vychlazené mléko, kdo chce, může přidat kostku ledu, a nahoru pomocí lžíce navršíme kávovou pěnu. Můžeme dozdobit kakaem nebo nějakou čokoozdůbkou dle možností.
Pěna sama o sobě je hodně výrazná, ale ve spojení s mlékem je to úžasně osvěžující nápoj.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
