RECEPTY Z KUCHYNĚ: Hrachová kaše s pečenou klobásou
Kaše: 500 g žlutého loupaného půleného hrachu, cca 1 litr vody, 2 lžičky sušené majoránky (působí proti nadýmání, obdobně jako saturejka), 4 stroužky česneku (prolisovat), sůl, Vegeta, máslo
Hrách přebereme, propláchneme studenou vodou a poté zalijeme cca litrem vody a přivedeme k lehkému varu.
Hrách začne pěnit, takže tuto pěnu odebíráme.
Poté přidáme majoránku a česnek a za občasného promíchání vaříme doměkka, v případě potřeby přiléváme vodu.
Před koncem vaření osolíme.
Měkký hrách projedeme tyčovým mixerem, dochutíme Vegetou a zjemníme máslem.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře