RECEPTY Z KUCHYNĚ: Hrachová kaše s pečenou klobásou

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Hrachová kaše s pečenou klobásou

 

Kaše: 500 g žlutého loupaného půleného hrachu, cca 1 litr vody, 2 lžičky sušené majoránky (působí proti nadýmání, obdobně jako saturejka), 4 stroužky česneku (prolisovat), sůl, Vegeta, máslo

Hrách přebereme, propláchneme studenou vodou a poté zalijeme cca litrem vody a přivedeme k lehkému varu.

Hrách začne pěnit, takže tuto pěnu odebíráme.

Poté přidáme majoránku a česnek a za občasného promíchání vaříme doměkka, v případě potřeby přiléváme vodu.

Před koncem vaření osolíme.

Měkký hrách projedeme tyčovým mixerem, dochutíme Vegetou a zjemníme máslem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře