RECEPTY Z KUCHYNĚ: Moje lasagne

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Moje lasagne

 

Cca 1 kg mletého masa (lepší je hovězí, já dala mix), 1 velká cibule (nadbrobno), 5 stroužků česneku, grilovací koření, mletý pepř, sůl, oregáno, bazalka, tymián, 2 plechovky rajského protlaku, 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat, 3 lžíce paprikové pasty, trocha krystalu, 1 balíček lasagní (měla jsem z Billy), 150 g másla, 150 g hladké mouky, cca 1 a 1/2l mléka, mletý muškátový oříšek, 500 g tvrdého sýra (dávám obyčejný Eidam, nahrubo nastrouhat).

Na oleji orestovat cibuli, přidat maso a restovat, dokud nezačne maso zlátnout. Poté přidat rajčata, protlak, paprikovou pastu, česnek, cukr, sůl, koření a bylinky dle chuti (nešetříme, je třeba, aby byla směs chuťově hodně výrazná). Podle potřeby přilijeme vodu a necháme pěkně probublávat.

Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku.

Velký pekáč (38x24cm vnitřní rozměr) vymažeme olivovým olejem, dno potřeme trochou bešamelu, pak skládáme střídavě vrstvu lasagní, masové směsi, strouhaného sýra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a sýra. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.

Raději nechat zchladnout, lépe se pak krájí na jednotlivé porce.

Toto množství bohatě postačí pro 8-10 strávníků, lasagne jsou syté a vydatné.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře