V KUCHYNI S DANULOU: Nadýchané banánové muffiny s polevou
Těsto: 2 zralé banány, 100 ml podmáslí (dala jsem 1 lžíci bílého jogurtu a 60 ml mléka), 180 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 150 g krystalu, špetka soli, 170 ml oleje, 2 celá vejce.
Ve vyšší nádobě rozšleháme elektrickým tyčovým mixérem banány s podmáslím, resp. s mlékem a jogurtem dohladka.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a cukr, přidáme olej a vejce a šleháme ručním elektrickým šlehačem, po částech přidáme banánovou směs a ušleháme řidší těsto.
Muffinový plech vysteleme papírovými košíčky (já dávám vždycky dva do sebe), lžící naplníme a pečeme 10 minut na 200 a poté 15 minut na 180 stupňů.
Z tohoto množství vyjde 12 velkých muffinů.
Ozdobíme čokopolevou a sypeme dle chuti a možností, já jsem na ně nasypala “čokobobky” a granulky banánového Frapka (to je na ochucení mléka, něco jako Granko).
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ