RECEPTY Z KUCHYNĚ: Veselá cihlička

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Veselá cihlička

 

3 x 3 vejce, 3 x 175 g polohrubé mouky, 3 x 125 g krystalu, 3 vanilkové cukry, 3 x 90 ml oleje, 3 x 90ml smetany na vaření (12%), 3 x 1 lžíce rumu, 3 x1 lžička prášku do pečiva, sůl

Žloutky ušlehat s cukrem do hosté pěny, přidat olej, smetanu, rum, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.

Do světlého těsta přidat citronovou kůru, do tmavého 2 lžíce kakaa a 1 lžíci mleté kávy a třetí těsto obarvit červeným potravinářským barvivem.

Upéct ve formě na biskupský chlebíček postupně každé těsto zvlášť 30 minut na 160 stupňů.

Vychladlé hranoly rozříznout podélně na tři pruhy, poslepovat pikantní marmeládou do tvaru kvádru a dát do lednice.

Mezitím si připravíme marcipán nebo v mém případě potahovou hmotu.

Vařená potahová hmota: 75 ml vody, 35 g másla, 75 g hladké mouky…svařit vodu s tukem, do vroucího přidat mouku, odstavit a vymíchat dohladka.

K vychladlé hmotě zapracovat 300g moučkového cukru a 1 lžičku mandlového aroma, popřípadě barvivo a dát na chvíli do lednice.

Cihlu zlehka potřít svrchu máslem utřeným s cukrem a rumem.

Potahovku vyválet na moučkovém cukru a cihlu potáhnout, pak dát do lednice zatuhnout.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře