RECEPTY Z KUCHYNĚ: Malovaná roláda s pomerančovým džemem
5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 5 vrchovatých velkých lžic polohrubé mouky, šťáva z 1/2 citronu, špetka soli, 2 lžíce kakaa.
Utřít žloutky s cukrem do husté pěny, přidat šťávu z citronu a po lžících mouku a nakonec sníh z bílků a špetky soli.
Část těsta obarvit kakaem, dát do sáčku s hladkou hubičkou a na plech s pečícím papírem vytlačovat vzory.
Dát do trouby vyhřáté na 170 stupňů a 2 minuty zapéct, pak vyndat, natřít navrch světlé těsto a znovu vložit do trouby na cca 6 minut.
Pak ještě horké stočím, rozmotám, natřu džemem a znovu stáčím, utahuju a zároveň stahuji pečící papír.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře