RECEPTY Z KUCHYNĚ: Velikonoční věnec

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Velikonoční věnec

 

Toto je základní recept: 750 g hladké mouky, 150 g krystalu, 250 ml vlažného mléka (někdy dám jenom vodu a je to taky bezva), 90 g rozpuštěného tuku, 2 vejce, 60 g čerstvého droždí, špetka soli a dle chuti rozinky nebo mandle. (Dělám vždy poloviční dávku v domácí pekárně). Vykynuté rozdělit na 5 dílů, vyválet dlouhé válečky, 3 zaplést do vánočky a spojit do kruhu a ze dvou udělat pletenec a posadit navrch. nechat kynout pod igelitem cca 45 minut, pak potřít vejcem, posypat mandlemi a péct asi 10 minut na 200 a pak 30 minut na 170 stupňů.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře