RECEPTY Z KUCHYNĚ: Moravské koláče

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Moravské koláče

 

500 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, 35 g čerstvého droždí, 2 žloutky, 250 ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli.

Náplň: 2 kostky tvarohu, rozinky namočené v rumu, cukr dle chuti, povidla, drobenka.

Vykynuté rozdělit na čtyři díly, naplnit jako buchty, otočit spojem dolů, zploštit a na plechu s pečícím papírem roztlačit dlaní velký koláč s okrajem.

Okraj potřít bílkem, střed potřít hruškovými nebo jablečnými povidly, posypat drobenkou.

Péct na 170 stupňů dorůžova, u nás asi 30 minut. Horké potřít rozpuštěným máslem s rumem.

Pekla jsem vždy každý koláč zvlášť na plechu.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře