RECEPTY Z KUCHYNĚ: Moravské koláče
500 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, 35 g čerstvého droždí, 2 žloutky, 250 ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli.
Náplň: 2 kostky tvarohu, rozinky namočené v rumu, cukr dle chuti, povidla, drobenka.
Vykynuté rozdělit na čtyři díly, naplnit jako buchty, otočit spojem dolů, zploštit a na plechu s pečícím papírem roztlačit dlaní velký koláč s okrajem.
Okraj potřít bílkem, střed potřít hruškovými nebo jablečnými povidly, posypat drobenkou.
Péct na 170 stupňů dorůžova, u nás asi 30 minut. Horké potřít rozpuštěným máslem s rumem.
Pekla jsem vždy každý koláč zvlášť na plechu.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře