HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 4. května

13:20 Technický zásah – Na vyžádání ZZS snesli vimperští profesionální hasiči v Mírové ulici ve Vimperku pacienta do sanitky.

Úterý 5. května

8:30 Dopravní nehoda – Jednu osobu vyprošťovali profesionální hasiči ze stanice Vimperk z osobního auta, které se v Nádražní ulici ve Vimperku střetlo s vozem nákladním. Vyproštěnou osobu hasiči ihned předávali zdravotníkům ZZS. V rámci záchranných prací jednotka dále zajistila místo nehody, zabezpečila vozy protipožárním opatřením a provedla kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR.

16:02 Dopravní nehoda – Další nehoda s vyproštěním zraněných osob byla nahlášena u Lčovic. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, a to včetně vrtulníku LZS. Hasiči na místě průzkumem zjistili, že se jedná o srážku dvou osobních aut. V každém z nich zůstala zaklíněna jedna osoba. Obě hasiči vyprošťovali. Následně havarované vozy zabezpečili protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Policisté silnici 1. třídy v místě nehody zcela uzavřeli, provoz byl v jednom jízdním pruhu obnoven krátce po 17. hodině.

Středa 6. května

14:32 Technický zásah – Prachatická profesionální jednotka zasahovala v Národní ulici v Prachaticích, kde v jednom z bytů pomohla obtížně se pohybující osobě. Hasiči zvedli osobu ze země a dovedli do pokoje, kde ji usadili na židli.

17:34 Technický zásah – Úklid vozovky po nehodě z předchozího dne zajistili v Zahradní ulici v Prachaticích místní profesionální hasiči.

Čtvrtek 7. května

15:23 Dopravní nehoda – Tři osoby utrpěly zranění při střetu dvou aut, které havarovaly v Jedlové ve Volarech. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Prachatice a místní dobrovolná jednotka. Nehoda se obešla bez vyproštění. Hasiči zajistili vozy protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Silnice byla po dobu likvidace následků nehody zcela uzavřena. Provoz policisté obnovili před 19. hodinou, kdy byl dokončen úklid vozovky.

(vm)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře