RECEPTY Z KUCHYNĚ: Dort bez mouky se smetanou a jahodovým želé

Korpus: 6 vajec, 150 g krystalu, 50 g kvalitního holandského kakaa, špetka soli.
V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, poté vmícháme už jen vařečkou kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
Dno dortové formy vyložíme pomaštěným pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme 30 minut na 180 stupňů.
Vychladlý korpus překlopíme, stáhneme pečící papír a korpus uložíme na tác.
Opět ho uzavřeme do dortového ráfku, potřeme krémem, posypeme nakrájenými jahodami a polijeme připraveným dortovým želé. Hotový dáme do lednice přes noc zatuhnout.
Krém: 2 kelímky zakysané smetany (celkem 400 g), 1 kelímek smetany ke šlehání, 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 sáčku kokosového pudinku bez vaření Olé od Dr. Oetkera.
Vše jen důkladně prošleháme v míse. Nic se nevaří!
Natřeme na dort a posypeme jahodami.
Želé: 500 ml jahodového džusu, 2 sáčky červeného dortového želé od Dr. Oetkera, 2 lžíce krystalu.
Obsah sáčků smícháme s cukrem a vmícháme důkladně do jahodové šťávy. Dle návodu uvaříme a zchladlé nalijeme na jahody.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
