RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelné závitky bez masa

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelné závitky bez masa

 

1 hlávka zelí, čerstvé nebo sušené houby (sušené předem namočíme), 1 cibule, sádlo, 20 dkg krupek, 2,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

Zelí rozdělíme na listy a spaříme horkou vodou. Krupky uvaříme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme do měkka. Dochutíme solí a pepřem.

Krupky smícháme s houbovou směsí.

Nádivku poklademe na zelné listy, stočíme, ovážeme nití a lehce opečeme na sádle. Podlijeme vývarem nebo vodou z máčených hub a dusíme, dokud nejsou listy měkké.

Omáčku osolíme, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.

Na závěr můžeme zamíchat nasekanou petrželku, ale není to nutné.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře