RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelné závitky bez masa
1 hlávka zelí, čerstvé nebo sušené houby (sušené předem namočíme), 1 cibule, sádlo, 20 dkg krupek, 2,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř
Zelí rozdělíme na listy a spaříme horkou vodou. Krupky uvaříme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme do měkka. Dochutíme solí a pepřem.
Krupky smícháme s houbovou směsí.
Nádivku poklademe na zelné listy, stočíme, ovážeme nití a lehce opečeme na sádle. Podlijeme vývarem nebo vodou z máčených hub a dusíme, dokud nejsou listy měkké.
Omáčku osolíme, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.
Na závěr můžeme zamíchat nasekanou petrželku, ale není to nutné.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře