RECEPTY Z KUCHYNĚ: Restovaná vepřová játra, tatarkové brambory

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Restovaná vepřová játra, tatarkové brambory

 

Játra pouze očistíme, nakrájíme na cca 2 cm silné plátky a restujeme na trošce sádla ne zcela na plný výkon, abychom je nespálili, z obou stran cca 4 minuty. Játra by měla uvnitř zůstat lehce narůžovělá. kdo má radši krvavější, dobu přípravy zkrátí. opepřit můžeme už v pánvi, ale pozor!!! solíme až hotové na talíři.

Brambory: 600 g brambor (nejradši mám varný typ “A”, oloupat), 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli.

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme “máčet” asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.

V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře