RECEPTY Z KUCHYNĚ: Restovaná vepřová játra, tatarkové brambory
Játra pouze očistíme, nakrájíme na cca 2 cm silné plátky a restujeme na trošce sádla ne zcela na plný výkon, abychom je nespálili, z obou stran cca 4 minuty. Játra by měla uvnitř zůstat lehce narůžovělá. kdo má radši krvavější, dobu přípravy zkrátí. opepřit můžeme už v pánvi, ale pozor!!! solíme až hotové na talíři.
Brambory: 600 g brambor (nejradši mám varný typ “A”, oloupat), 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli.
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme “máčet” asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ