HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 27. dubna

8:07 Planý poplach – Elektrická požární signalizace ohlásila požár v Děkanském kostele Sv. Jakuba v Děkanské ulici v Prachaticích. Jednalo se o planý poplach, průzkum kostela provedli místní profesionální hasiči.

Úterý 28. dubna

7:16 Dopravní nehoda – Bez zranění a bez úniku provozních kapalin se obešla srážka osobního auta značky Ford Escort a dodávky VW transporter, které se střetly v obci Mičovice, části obce Jáma. Zajištění místa nehoda a zametení střepů provedla profesionální jednotka ze stanice Prachatice. Oba havarované vozy byly po srážce pojízdné. Nehodu šetřila Policie ČR.

Středa 29. dubna

17:20 Dopravní nehoda – Přibližně dva kilometry za Prachaticemi ve směru na Leptáč likvidovali profesionální hasiči z prachatické stanice následky dopravní nehody osobního automobilu. Havarovaný vůz byl v době příjezdu hasičů zcela mimo vozovku opřený o strom nad potokem. Jeho řidička byla z auta venku, hasiči ji do příjezdu ZZS poskytli předlékařskou pomoc a následně pak pomohli s jejím transportem do sanitky. U auta provedli opatření proti vzniku požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Drobný únik chladicí kapaliny odchytávali do úkapové vaničky. Po zaměření nehody Policií ČR jednotka asistovala při nakládání na vůz odtahové služby. Zásah hasiči ukončili úklidem komunikace.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře