RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka s kvasnicovými nočky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka s kvasnicovými nočky

 

Jemná krémová polévka a hlavně opět zdravá. Předpis jsem vypočítala na necelé dva litry polévky.

Polévka:
10 dkg másla
7 dkg polohrubé mouky
vývar (nebo masovou kostku a vodu)
sůl, pepř, drcený kmín
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme kmín a za stálého míchání přidáme vývar. Šleháme, aby polévka byla hladká, krémová. Zvolna vaříme.

Kvasnicové nočky (knedlíčky):
1 cibulka
1-2 balíčky kvasnic (podle chuti)
1 vejce
česnek utřený se solí (2 stroužky)
majoránka, pepř
hrubá mouka nebo krupička

Na pánvičce podusíme na másle cibulku, přidáme droždí, které do růžova upražíme. Masu necháme vychladnout, pak přidáme vejce, česnek, koření a zahustíme moukou. Utvoříme těsto, ze kterého vykrajujeme nočky nebo tvoříme knedlíčky. Zavařujeme do vroucí polévky a necháme povařit asi 10 minut.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

Komentáře

komentářů