RECEPTY Z KUCHYNĚ: Mletý holandský řízek s bramborovou kaší

Cca 1 kg vepřového masa (koupila jsem vepřovou plec), 400 g strouhaného tvrdého sýra (dala jsem uzený eidam), 1 vejce, 1 rohlík (na kolečka), asi 2 lžíce mléka, hrst sekané petrželky, sůl (opatrně, sýr bývá hodně slaný), mletý pepř, strouhanka na zahuštění.
Maso a rohlík pomeleme na masovém mlýnku (použila jsem jemnější matrici “8”), přidáme mléko, vejce, sýr, petrželku, sůl a pepř a důkladně promícháme. Nakonec přisypáváme jen tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní směs.
Ze směsi tvoříme placičky, obalujeme v trojobalu a pečeme ve vyšší vrstvě tuku hodně zvolna, aby se pěkně propekly.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře
