V KUCHYNI S DANULOU: Bábovka z vaječného likéru

V KUCHYNI S DANULOU: Bábovka z vaječného likéru

 

Těsto: 5 celých vajec, 1 vanilkový cukr, 230 g krystalu (může být určitě i krapet méně), 250 ml oleje, 250 ml vaječného likéru, 250 g polohrubé mouky, 50 g Solamylu, 1 prášek do pečiva.

V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem do husté pěny, pramínkem přišleháme olej a poté i vaječný likér a pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky, Solamylu a kypřícího prášku.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme cca 50 minut na 160 stupňů. Teplota a čas pečení jsou orientační, je dobré řídit se zkušenostmi se svou troubou. Já zakrývám svrchu alobalem, po uplynutí 50 minut ho odstraním a cca 10 minut ještě dopékám.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře