RECEPTY Z KUCHYNĚ: Jogurtové langoše

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Jogurtové langoše

 

Těsto: 1kg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžička soli, 1 kostka čerstvého droždí, 1 lžička krystalu, 500 ml vlažného mléka, 1 kelímek bílého jogurtu (cca 170 g), 3 lžíce oleje.

Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. Poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme.

Hotové těsto vložíme do pomaštěného!!! igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.

A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní.

Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku “nadechnout”. Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Jedna vychytávka: Po vložení těsta do oleje vezmeme naběračku, nabereme vroucí olej a langoš s ním poléváme, krásně se nafoukne a je jako obláček.

Hotové necháme okapat přebytečný omastek na papírové utěrce a ještě teplé podáváme.

Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí, sypu strouhaným tvrdým sýrem a navrch “cákám” kečupem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře