V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové závitky se slaninou

V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové závitky se slaninou

 

Maso: plátky vepřové krkovice (naklepat), plátky anglické slaniny, hořčice, sůl, pepř, 1 kostka Masoxu, sójová omáčka, hladká mouka, voda.

Naklepané maso osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí, navrch položit plátek anglické slaniny a zamotat jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce).

Zprudka orestuju na sádle ze všech stran, urovnám do papiňáku, do rozpálené pánve vliju trochu vody a vzniklou šťávu naleju na maso, přidám ještě tolik vody, aby bylo maso ponořené, přidám kostku Masoxu a vařím asi 30 minut. Pak hrnec vypnu a nechám dojít.

Maso z hrnce vyjmu, do hrnku odeberu trochu vývaru a nechám zchladnout. Poté ve vychladlém vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky a omáčku vzniklou “záklechtkou” zahustím. Nechám ještě asi 10 minut provařit, dosolím, dochutím sójovou omáčkou a opepřím podle chuti. Vrátím zpět do omáčky “odjištěné” závitky a nechám prohřát.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře