RECEPTY Z KUCHYNĚ: Marinované kuřecí špalíčky
Marináda: 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce sójové omáčky. Marináda vystačí na cca 2 kg masa, může být jakékoliv kuřecí nebo klidně vepřové plátky.
Použila jsem kuřecí horní stehna, u nás zvané špalíčky, a to celkem 12 kousků.
Maso dobře osolíme a důkladně potřeme marinádou ze všech stran.
Uložíme do pekáče a necháme alespoň 12 hodin marinovat.
Poté lehce podlijeme a pečeme zakryté alobalem na 180 stupňů.
Pekla jsem asi 45 minut, máme rádi, když jde maso samo od kosti.
Pak alobal odstraníme a dopečeme už jen pár minutek do barvy.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře