RECEPTY Z KUCHYNĚ: Marinované kuřecí špalíčky

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Marinované kuřecí špalíčky

 

Marináda: 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce sójové omáčky. Marináda vystačí na cca 2 kg masa, může být jakékoliv kuřecí nebo klidně vepřové plátky.

Použila jsem kuřecí horní stehna, u nás zvané špalíčky, a to celkem 12 kousků.

Maso dobře osolíme a důkladně potřeme marinádou ze všech stran.

Uložíme do pekáče a necháme alespoň 12 hodin marinovat.

Poté lehce podlijeme a pečeme zakryté alobalem na 180 stupňů.

Pekla jsem asi 45 minut, máme rádi, když jde maso samo od kosti.

Pak alobal odstraníme a dopečeme už jen pár minutek do barvy.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře