RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční vajíčka

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční vajíčka

 

25 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, 8 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, vanilkový cukr, šťáva a kůra z ½ citronu, 1 lžíce mléka, marmeláda a čokoláda na ozdobu

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout. Těsto vyválíme a vykrajujeme vajíčka, která pečeme při 180 °C asi 8 minut. Hotová vajíčka slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládou, polevou nebo podle libosti.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře